| sivu päivitetty: 05.12.2013
Etusivu

Karille seitsenkymmenkertaisesti Onnea!

Karin tultua SOC Asikkalan jäseneksi, toiminta sai uutta pontta!
Urheilullinen taso nousi ja Karin Anjansa kanssa tuomat yhteistyökumppanit: Hämeen Rahtipalvelu Oy, Linna Steel Oy, Kuljetuspalvelu&Louhinta Markku Nieminen, Kuljetus Jari Tiihone Oy, Koskisen Betoni ja Sementti, As Oy Mäntykangas... muun muassa ovat antaneet taloudelle vankan pohjan. Mikä on mahdollistanut seuran menestyksen ilman taloudellisia huolia - tästä ovat osoituksena SOC Asikkalan saavuttamat 34 maailmanmestaruus- ja 109 suomenmestaruusmitalia!

Paljon Onnea Kari!
*****

Hiihtosuunnistuksen SM-keskimatka ja Lumi-Toukola 2014

Klikkaa SUUREMMIKSI!

..ja meillä kaikilla oli niin mukavaa...

4. lumikokous sujui leppoisissa tunnelmissa Teuvon 'rautaisessa' otteessa! Klikkaa SUUREMMAKSI!

ps aivan lopussa tärkeää - seurojen hyvinvoinnin kannalta tärkeää asiaa!!!

..oi jospa olisin saanut olla mukana, kun Teuvo jämäkästi kokousta luotsasi.
Hessu työstänyt oli kisakeskustoiminnoista nyt jo paljon pareemman piirroksen, kun monet kisajärjestäjät konsaan kisojen oltua ja mentyä, jopa wc-pytytkin olivat merkitty
ja niihinhän on hyvä istahtaa, kun Tapani ne tukevasti asentaa. 
Lupasi uria raivata Teuvo kera kaverien,
siihen Make viisaamaan; ei vesurilla viistokantoja, kelkan telamaton ne puhkaisee.
Sulo hieman huolissaan oli ravintolistasta ja kisapaikalle osaamisesta,
siitä Raila tabletillaan tarkistamaan mihin 217 johtaa - no verryttelyladulle, siispä muutetaan ykkönen nollaksi, niin auto löytää paikkansa ja
onpa Pian listalla herkkua muutakin kun pettua! 
Asko netin saloja hieman raotti, saa ukset jo selkoselleen avata!
Kansalle kaikelle Jarmo tulokset julistaa, kun vaan ei ennen starttia!
Startti-Tapsa painoi kaiken tarkasti mieleensä ja Simo tietsikkaansa, josta kohta ulos muistion sylkäisi!
TA Tapsa oli perin hyvillään, kun kisavalmistelut rullaa, ennustaen yli tuhatta osallistujaa, jos...
Tuntuvat kaikki asiansa hyvin hallitsevan, vaan on yksi poloinen; 
ensi kertaa pappia on kyydissä tiedottaja, toivottavasti kyyti ei ole kylmää!
Linkistä muutama valokuva: https://picasaweb.google.com/107740204115015361184/LUMI4

SINULLA tai ainakin sinun tutullasi on kaveri yrityksessä, niin vihjaisepa hänelle jo tänään, että SM/Lumi-Toukolan markkinoija Minttu ottaa häneen piakkoin yhteyttä! ja ilmoita myös Mintulle ko kaverin tiedot.
Minttu Jores  minttu.jores@gmail.com 050546 0493
*****

25.10. syyskokous ja päättäjäiset

Syyskokouksen osanottajat ovat löytämässä paikkansa.

Kariston nesteellä nopsasti sujuneen syyskokouksen jälkeen päästiin nesteen (0%) ja purtavan kimppuun, jota löytyi enemmänkin  - Pepe oli tuonut muassaan kakun ja muuta makoisaa Sadun kera.
Teuvo kiitti talkoolaisia taasen vuolaasti kiitosta saaneista pyöräSM järjestelyistä mainiten erityisesti uurastajat Maran, Harrin ja Hessun, jotka mahdollistivat jo toisen kerran onnistuneet kisat - lämmin kiitos!
Luki 'susirajan Eeron' - Eero Rauhamäen lähettämän seurahenkeä nostattavan sähkeen.
Sitten hän puheiden kera jakoi seura-aktiiveille-tukijoille-pyöreitä täyttäville kulta/teräs kompassit ja kivikellot ikäjärjestyksessä Heikki Rauhamäki, Eero Rauhamäki, Kari Koskinen, Pertti Nyberg, Eero Kolila, Jorma Sipilä, Hannu Hippeläinen, Sami Orpana ja Pirkko Savolainen - kiitos ja onnea! Palkittiin kultaisella koivun lehdellä nelinkertainen maailmanmestari Hessu, kolminkertainen maailmanmestari Pepe ja maailmanmestari Teuvo. Hopeiset koivunlehdet suomenmestaruudesta ansaitsivat Jorkka,Mara, Masa ja Risto.
Toivoteltiin tervetulleiksi seuraan kovat hiihtosuunnistusvahvistukset Timo ja Esko, he ja Hilkka sekä Eeva ovat myös täyttäneet tänä vuonna pyöreitä - onnea!
Esko oli muuten matkustanut Rovaniemeen pohjoispuolelta kokoukseen , siinä mallia lähempänä asuville.

Muutama päätäjäiskuva:
https://picasaweb.google.com/<wbr></wbr>107740204115015361184/OOKOO

Kiitos hienosti sujuneesta vuodesta. Hyvää syystalvea - kuntoilkaa ainakin terveytenne edestä!
***** 

(copy 10)

Kultainen kolmikko Hessu, Pepe, Teuvo kera Pirkon!
Patu ja Satu mietteliäänä.

.....klikkaa kuvaa -> pääset SM/Lumi-Toukolan kisasivuille

SOC Asikkala ja Mäntsälän Urheilijat järjestävät lauantaina maaliskuun 1. päivänä hiihtosuunnistuksen SM-keskimatkan ja sunnuntaina Lumi-Toukola viestin aivan Mäntsälän rautatieaseman vieressä. Junalla pääsee kätevimmin kisoihin! Kuva YK:n päivänä pidetystä kokouksesta: Simo, Teuvo, Markku, Timo, Heikki, Jarmo ja selin Asko.

Maailmanmestari Hessu, maailmanmestari Pepe, maailmanmestari Hessu, maailmanmestari Pepe, maailmanmestari Hessu...

Maailmanmestari Hessu ja pronssimies Teuvo Pirkon ja Eevan piirittämänä

(copy 9)

Portugalin Grandolassa noin 100 km Lissabonista etelään 11.-13. lokakuuta kisatuissa ikämiesten ja -naisten pyöräsuunnistuksen MM -kisoista miestemme tuomisina oli viisi maailmanmestaruutta, MM -hopea ja MM -pronssi. AIVAN MAHTAVAA!
Oivaan syyskuntoon päässyt Hessu vei oman sarjansa kaikki jaossa olleet pyöräsuunnistuksen maailmanmestaruudet.
Pepen pyöräsuunnistusosaaminen palkittiin sprintin ja pitkänmatkan maailmanmestaruudella, keskimatkalla sijoitus oli neljäs.
Risto oli pitkällä matkalla MM -hopealla, sprintissä neljäs ja keskimatkalla seitsemäs ja Teuvo nappasi keskimatkan MM -pronssin, oli sprintissä viides ja pitkällä kuudes.

SOC Asikkalan ikinuoret koukkupolvet kestivät lähes 30 asteisen helteen, jaksoivat vuoristomaiset ylämäet , uskalsivat laskea mutkaiset ynnä vedensyömät alamäet ja löysivät polkusyheriköistä nopeat reitit kanssakilpailijoitaan vetreämmin.

Lisää kuvia:
https://picasaweb.google.com/107740204115015361184/MM02

(copy 8)

Pitkänmatkan mitalistit; mestari Hessu, mestari Pepe ja hopeamies Risto pelkäävät ilmeistä päätellen takana olevaan vankilaan joutumista, kun taas Eeva ja Teuvo ovat kuin juuri vapautuneet!

ONNITTELUT ikinuorille maailmanmestareille ja mitalisteille sekä erityisesti Eevalle + Pirkolle hyvästä huollosta!
*****

Masa vankilassa Pärnussa...

Heikki ja Masa ennen vankilaan joutumista

Ensiksi   ONNITTELUT SEURAMME PYÖRÄSUUNNISTUS MITALLISTEILLE !!

Itse olin samana viikonloppuna Kyyrösen Paulan ja Heikin kanssa Pärnussa. Perjantai- iltana oli kaksiosainen vankila sprintti Pärnun jo käytöstä poistetussa vankilassa. Ennen kisaa piti allekirjoittaa sitoumus, jossa kisajärjestäjät vapautettiin kaikesta vastuusta mahdollisessa onnettomuustapauksessa. Sitoumuksessa luettelo riskeistä oli mahtava: Kilpailija saattaa törmätä lasinsiruihin, piikkilankoihin, nauloihin, teräviin kohteisiin, roskiin, teräviin nurkkiin, metalliesineisiin tai muihin vastaaviin vaaroihin. Lisäksi kilpailija voi pudota korkeilta paikoilta, mikäli hän ylittää kaiteita, joita ei ole tarkoitettu ylitettäväksi. Loppujen lopuksi suurin vaara oli könytä portaissa. Suunnistusta vaikeutti vielä se, ettei yleiskarttaan 1:1000 ollut merkitty kasvillisuutta (monen kulkuaukon edessä kasvoi jo isoja puita ja pensaita) . Samoin huonekartoissa 1:250 ei ollut merkitty kalusteita eikä romukasoja.
Vankila-alueelle (n.0,5 ha) ratamestari oli laatinut kaksi 2,7 km pitkää rataa! Rasteja 26 ja 25 kpl.
Rastit vaihtelivat ensimmäisen ja kolmannen kerroksen välillä.
Ensimmäisen osakilpailun lähtö klo 19:00 ja toisen piti olla klo 20:00, mutta kaikki kilpailijat ( miehiä 35 ja naisia 20) eivät ennättäneet maaliin riittävän ajoissa, joten toista lähtöä piti siirtää 15 min.

Taktiikkana piti olla, että ensin piti katsoa yleiskartasta, missä vankila-alueella seuraavan rastin rakennus sijaitsee (numeroitu), ja sitten missä kerroksessa rasti on (numeroitu). Jos rasti oli muussa kerroksessa kuin ensimmäisessä, piti kartanluku aloittaa ensimmäisen kerroksen pohjakuvasta ja katsoa, missä portaat yläkerroksiin menee, näin jatkaa niin kauan kuin oli oikeassa kerroksessa ja vasta sitten katsoa missä huoneessa rasti sijaitsee.

Heikki voitti meidän H65 sarjan yhteisaika n. 45min., minä olin aivan ”pihalla”, en osannut soveltaa oikeaa taktiikkaa, jäin viimeiseksi 4. yhteisaika hieman yli tunti.

Lauantaina oli ylipitkä, H65 9,1 km:n metsäsuunnistus Pärnun eteläpuolella. Nykyisen kuntoni huomioon ottaen jaksoin puoleen väliin, sitten tossu alkoi painamaa ja väsyessä tuli tehtyä virheitä. Heikki oli toinen minä 4. aika hieman yli puolitoista tuntia.
Sunnuntaina paluumatkalla suunnistimme vielä Tallinan Mustamäessä yliopistoalueella sprinttikartalla 6,2 km pitkän Tallinalaisseuran järjestämät kuntorastit.
Reissu oli tosi mielenkiintoinen, ei menestystä mutta kokemusta roppakaupalla, varsinkin perjantai ilta oli haastava.

Syysterveisin Masa

SM -viesti: kolmas peräkkäinen mestaruus

Viestimestarit Jorkka, Mara ja Masa hymyävät kuvaajan kehotuksesta hieman teennäisesti!

Iin Olhavan kylän liepeillä käyty SM -viesti oli SOC Asikkalan näytöstä. Ensimmäisellä osuudella Masa näytti jo suuntaa karistaen pahimmat kilpakumppanit yli kahden minuutin päähän. Jorkka lisäsi hyöryä pyttyyn jättäen muut metsään. Aikaa kului niin, että vitsailtiin pitäsikö lähettää etsintäpartio noutamaan, ei kuitenkaan, vihdoin toinen, kolmas,...joukkue ilmaantuivat vaihtoalueelle. Lähes 9 minuuttia oli kulunut Jorkan ja Maran vaihdosta, kisa oli käytännössä ratkennut ja Mara voi tuuletellen harpata maaliin. Kolmas peräkkäinen mestaruus SOC:n kovalle kolmikolle! Merkillepantavaa on, että Jorkalle tämä oli jo kahdeksas peräkkäinen viestimestaruus!
Edellispäivänä suunnistetussa keskimatkan SM -kisassa Jorkka oli 9., Mara 16. ja Risto 22. Masa eksyili karsinnassa B -finaaliin.
Lisää kisakuvia:
https://picasaweb.google.com/107740204115015361184/SM_Ii

(copy 7)

Keskimatkan mestari Markku kolmen SOC:n miehen Eskon, Jorkan ja Masan sekä Sepon piirittämänä

"SOC Asikkala - suunnistusosaamisen huippua"
*****

Esko Udd SOC Asikkalaan

MM -mitalijuhlat Madonassa 2013 - Pepe, Hessu, Esko, Timppa, Tapani, Teuvo ja Risto kohottavat samppakaljamaljat maailmanmestareille Pepe, Hessu ja Teuvo! Eskolle pronssi.

Kovakuntoinen ja taitava hiihtosuunnistaja Esko Udd edustaa ensi talven lumilla SOC Asikkalaa. Esko on moninkertainen hiihtosuunnistuksen suomenmestari ja mitalimies, jolta myös sileä sujuu!
Muutama viikko sitten SOC:n hiihtosuunnistustiimiin liittyi Timo Nykänen Tervetuloa kovakuntoiseen joukkoomme Esko ja Timo!
SOC Asikkala:
"Suunnistusosaamisen huippua" vain vahvistuu!
*****

SM -keskimatka ja Lumi-Toukola

Oheinen surf -viiri näkyvillä LUMI-TOUKOLAA edeltävissä kisoissa!

(copy 6)

Syyskuun kokouksessa Hessu selostaa Lumi-Toukolan maalialuejärjestelyjä. Vasemmalla Markus ja Teuvo, oikealla Raili, Jukka, Asko sekä Simo tarkkana seuraavat.

2014 Lumi-Toukolaan JUNALLA!

1.-2.3.2014 järjestettävien hiihtosuunnistuksen SM keskimatkan ja Lumi-Toukolan järjestäytymiskoontuminen 18.6. Saarisilla. Kuvassa ratamestariryhmän johtaja Heikki Saarinen, kilpailunjohtaja Teuvo Lehtinen, monitoimiosaaja Jarmo Sulopuisto ja ratamestari Markus Hannula. Paikalla olivat myös raivaus- ja ajoryhmän pomo Markku Laine sekä tiedottaja Risto Orpana.

Ensi vuoden hiihtosuunnistuksen SM keskimatkan ja Lumi-Toukolan järjestelyt ovat hyvissä käsissä.

Osaavat ratamestarit Heikki Saarinen ja Markus Hannulla sekä raivausryhmän pomo Markku Laine ovat jo vuosia järjestäneet kimurantit ja kiitosta saaneet hisukisat Mäntsälän monimuotoissa maastoissa.
Vaikka tulevat arvokisat ovat aivan Mäntsälän rautatieaseman tuntumassa ei radoista ole tingitty.

Rataryhmän ohella jo monessa liemessä rutinoitunut muukin järjestelykoneisto saa homman luistamaan kilpailunjohtaja Teuvo Lehtisen pidellessä ohjaksia!
 
Mäntsälän Urheilijat ovat hisukisojen ohella järjestäneet vuosittain Kapinarastit ja Huippuliigan loppukilpailun vuonna 2009 sekä järjestää SM viestit 2014.
SOC Asikkala on järjestänyt ParK World Tourin osakilpailu, pyöräsuunnistuksen SM keskimatkan ja viestin 2012 ja järjestää samat kisat myös tulevana syksynä.

Tervetuloa Mäntsälään SM keskimatkalle ja Lumi-Toukolaan 1.-2.3.2014 - vaikka junalla: suositellaan!
*****

Timppa liittyi seuraan

Teuvo toivottaa Timpan tervetulleeksi SOC Asikkalaan ja luovuttaa hänelle uuden seura-asun.

Vierailu Timo Nykäsen loma-asunnolla Kolilla 20.-22.8. poiki runsaiden ideoiden ohella myös uuden jäsenen: Timppa vahvistaa ensi talvena SOC Asikkalan kovakuntoista hiihtosuunnistuskaartia - tervetuloa Timppa!
Ideoinnin ohella kohotettiin kuntoa pyöräillen/vaellellen Pikku-, Akka-, Ukko-, Paha-Kolit, Mäkrät...;; pitkää ylämäkeä riittävästi (liikaa) - uitiin ja saunottiin;
Timpaa kiittäen
Hessu, Pepe, Risto ja Teuvo!

...ehkä talven hiihtoharjoittelu aloitetaan Kolilla Timpan ajamilla urilla...?!
*****

eGames Espoon sateessa

Ykköseksi suunnistanut Hessu odottaa pääsyä mallikartalle, jossa Risto neitokaisen 'häiritessä' yrittää paikantaa olinpaikan!

eGamesin keskimatka kisattiin Espoon Latokaskessa 1. syyskuuta kaatosateen kastellessa risukot pehmeiksi ja myös osan kisaajista, mutta ei Hessua - hän näytti kaapin paikan muille.
Risto myös ehätti kärkipäähän, pikainen auringonpilkahdus kesken kisan häikäisi miehen ja pudotti koukkupolven sijalle 5.

Hyvä Hessu!
*****

Kari toinen Rautiarasteilla 25.8.

Kari on tuskin hengästynyt vaikka ryteikkökisa on jo takana.

'SM pitkän kenraalissa' Valkeakosken ryteiköissä Kari suunnisti hienosta sijalle 2. Toivottavasti se näyttää suuntaa Nokian ryteiköissä 7. ja 8. syyskuuta käytäviin SM pitkiin!!!
Masa oli myös mukana, sijoittuen ynnämuiden joukkoon ja luopui haaveistaan juosta kipeällä koivella Nokialla.

...vain kovat Kari ja Tapsa Nokialle!
*****

Masan terveiset Unkarista

Masan juoksu alkoi kulkea Unkarissa, kun hissijonon odotus Italiassa oli ohi!

Moi

Unkarin fantsastinen hieno reissu ( suosittelen) takana. Lämpöä joka päivä 35- 37 astetta, paitsi viimeisenä 27. Vain yksi voitto kaupunkisuunnstuksessa, vaikka yksi 2 min. mekapummi 9-10 välillä. Jäi maailmanmestaruus hopemies selvästi. Jalka ja kunyo vielä tosi heikko vaikka kahden viime kisan kilometrivauhdit alle 7 min puistomaisessa tasaisella pustalla, Vezprem (pyöräsuunnistus kisat 2012). Tasaisen huonolla suorituksella Leinon Tapsa jäi takaa-ajossa reilun puolen minuutin päähän.

Terv Masa

Ps Tulokset ja reitit routgardenissa

Lähes penkin alle

Matkalla pitkän matkan fiinaalin kisakeskukseen - kahden istuttavaan tuolihissiin piti jonottaa reilu tunti!

Veteraanien MM -koitoksessa Setrierin yli 2000 metrin ohuessa ilmanalassa SOC:n parivaljakko Masa ja Risto olivat vain osallistujia.
Sprintin karsinnassa Masa jätti rastin väliin. Riston matka finaalissa vaikeutui puuhun törmäämisessä niin, että tuloksissa 17 kilpailijaa ehätti edelle!
Pitkällä matkalla Masa käveli ylämäet ja jarrutteli alamäet tehokkaammin sijalle 21 ja Risto 51!

Ensivuonna Brasiliassa paremmin!?!
*****

SM -kultaa, hopeaa ja pronssia

Kultamitalistien Riston ja Pepen puristuksissa Teuvo ja Hessu.

Erkylän Lukoilla Pepe ja Risto jaksoivat pitää lauantaina 27.7. yläketjua riittävän kireällä - tuloksena pitkän matkan Suomenmestaruus. Hessu kiirehti ykkösen ohi kakkoselle ja joutuen palaamaan takaisin, muuta ehätti vielä pronssille. Teuvo lipesi kullan syrjästä paikalle neljä kolmanneksi viimeisen välin reitinvalintasotkuissa!
Sunnuntain sprintissä Risto teki 'teuvot' ja käteen lyötiin sm -hopea. Hessu juuttui hiekkaan ja sai pronssin. Teuvo harmitteli risukkoista oikaisua, kun lähellä olisi ollut ajettava ura (puuttui kartasta) - taasen enisimmäinen paikka palkintopallin vieressä! Pepe kiisi ylivoimaista vauhtia - jopa niin, että toiseksi viimeinen jäi väliin.

Vauhti tuntuu olevan kohdallaan, kun 'järkikin' vaan pysyisi mukana!
*****

Heittelyä Lahti-suunnistuksessa 27.-28.7.

Oliko Karin hymy yhtä herkässä lauantaina, kun se oli vappuna 2010?

 

Ekapaivänä lauantaina Lahti-suunnistuksessa Kari suunnisti hienosti sijalle 2.
Jorkka ja Mara eksyilivät sijoille 7. ja 16.
Toisena päivänä 28.7. osat lähes vaihtuivat: Jorkka 2., Mara 9., mutta Kari hylättiin.
Yhteistuloksissa Jorkka oli 4. ja Mara 10.

Vielä kunto saakin olla hieman hakusessa, sillä kesän tärkeimmät kisat ovat vasta edessä!
*****

Tulospoimintaa

Juhannuksen jälkeen haravamenetelmällä löytyneet kärkisijoitukset.
Juankoski - Hessu 1.
Rinkelirastit - Jorkka 3.
Kainuun Rastiviikko - Teuvo 3.
Sastamala sprintti - Masa 2.

...kesä ja kisaaminen jatkuu.....!
*****

Mirycup Mäntsälässä

Hessu järjesti Mirycupin Mäntsälässä 5.6!

Tuloksiin:
http://www.yokuppi.net/miry/?page=tulokset&kisa_id=67

Voittoja Rajarasteilla ja Suunto Gamesissa

Jorkka otti kolme ykkössijaa Joutsenon Rajarasteilla; 8.6. lauantaina 1., 9.6. sunnuntaina 1. ja tietysti yhteisajoissa ylivoimainen ykkönen. Hyvä Jorkka!
Samaan aikaan Espoon Suunto Gamesissa, Risto taapersi lauantaina sijalle 19. Petraten sunnuntaina sijalle 1., tosin vain muutaman sekunnin erolla Pekka Kansteen, joka voitti selvästi kokonaiskisan - Riston hissi pysähtyi 7:ään!
Hessu osaa myös Espoon kalliomaastot, osoituksena sija 3., 2. ja yhteistuloksissa 2.

Hyvä SOC!
*****

Tapsan YLIVOIMAA

Tapsa yhdeksän vuotta sitten, vauhti vain paranee!!!Nastolan Terän komennossa kisattiin Päijät-Hämeen keskimatkan aluemestaruudet tiistaina 4.6. Vuolenkosken suunnassa.
SOC:n miehistä vain yksi uskaltauitui lähtöviivalle, mutta jälki oli sitäkin komeampaa!!!
Tapsa oli vieläkin ylivoimaisempi kun pari päivää aiemmin! Tapsan kulta-aika oli 18 ja rapiat, seuraavan 23....

RaVan väreissä suunnistanut Teuvo otti sarjassaan hopeaa.

Hyvä Tapsa!
*****

Ilta ja pyörärastit Möysässä

Pepe ilmoitti:
"Hei!
Iltarastit ja pyörärastit pidetty. Teuvo ja Pauli auttoivat rastien poishaussa."

Tulokset:
http://www.sci.fi/~lata/3005.htm 

*****

Tapsa ja Jorkka voittoon

Jorkka säntää kohti K:ta - 1:stä...maalia, jossa kellot pysähtyvät voittoaikaan!

Rastivarsojen kansallisissa 2.6. Tapsa suunnisti ylivoimaiseen voittoon, sillä toiseksi ei tullut ketään!! ja kolmaskin... tosiasiassa kakkospaikalla oleva jäi yli kolme minuuttia. Jorkka näytti myös suunnistamisen mallia kanssakilpailijoilleen, ero ei ollut niin vakuuttava kuin Tapsalla, mutta riittävä lähes minuutin! Hyvä Tapsa ja Jorkka!
Hessu kisasi jälleen hyvin - sija 3., Maran sijoitus 7. ja Karin 10.
Kaikki hienosti kymppisakissa -

- tästä on hyvä jatkaa...
*****

Kansalliset Rajamäki ja Kuusankoski

Viikonvaihteessa 25.-26.5. järjestettiin Uudenmaan Rastipäivät ja KuUS rastit.
Mara kisasi Kuusankoskella tasaisen varmasti sijoille 2., 2. ja yhteistuloksissa 2.

Uudenmaan Rastipäivillä Kari oli ekapäivänä 9., mutta toisena kortti ei yhdellä rastilla reagoinut - tuloksena hyl.
Hessu oli ensin 10., toisena päivänä tahti parni sijalle 2., ollen yhteistuloksissa 3.

Kesä jatkuu... samoin kisat!
*****

Risto SM hopealle

Mikkelin keskustassa lauantaina 18.5. järjestetyssä SM sprintissä Risto kirmasi hienosti hopealle. Mara joutui tyytymään B finaalipaikkaan ja suosikki Masa oli jalkavaivainen.

Sunnuntain SM erikoispitkällä Pistohiekan lähimaastot olivat hyvin nousuvoittoiset. Maran sijoitus oli raskaalla radalla 39.
Pyörä-/hiihtosuunnistajamme Hessu oli kolme rastia ennen maalia kultamitalivauhdissa, mutta mutta reilu kolmen minuutin pummi pudotti miehen sijalle 4. - hyvä sekin, kuntoa ainakin piisaa!

...kesäsuunnistus on vasta edessä...
*****

Hessu lyömätön! Masa toinen - vain sekunti voitosta!

Hessulla maalileimausta vaille voitto!

Itäuudenmaan kevätajoissa 11.-12.5. Hessu pyöräsuunnisti voittoisasti, hommaa tosin helpotti se, että hän oli sarjansa ainoa osanottaja.
Hessun suoritukset Soderkullan sprintissä ja pitkällä matkalla sekä Porvoon Hamarin keskimatkalla kestävät kyllä hienosti vertailun saman matkan ajaneiden kanssa!

Karkkirasteilla Masan erotti vain sekunti voitosta.
Saa nähdä miten ovat sekunnit ensi viikonvaihteen (18.-19.5.) SM koitoksissa!?
Lauantaina kirmataan sprintin suomenmestaruuksista Mikkelin keskustassa ja sunnuntaina on vuorossa erikoispitkänmatkan koitos Anttolan korvissa!

Hyvä Hessu, hyvä Masa ja hyvä SOC...!
*****

Voitto lähellä Prisma-rasteilla

Lohjalla Helatorstaina 9.5. järjestetyillä Prisma-rasteilla Masa oli kakkonen ja lähellä voittoa, häviten enää 19 sekuntia kotimaan kevätkisoja selvästi hallinneelle Pekka Kansteelle.

Mara aloitti kisarulettinsa ja oli heti lähellä paalupaikkaa - sijoitus kuudes...

...tästä on hyvä jatkaa!
***** 

Masa ylivoimainen Baltic Cupissa

Toisen päivän kisassa Masa trappaa kohti Itämeren rantaviivalla olevaa viimeistä rastia.

 

Itämeren rantamaisemisa lähellä Danskia 3.-5.5. suunnistetussa Baltic Cupissa Masa oli kaikkina kolmena päivänä selvä ykkönen ja voitti kokonaiskilpailun lähes 20 minuutin erolla seuraviin.

Tarkemmin kisaan voi tutustua linkistä:
http://www.balticcup.org.pl/

Hyvä Masa!
*****

Marja ja Timo Helsinki City Runissa

Marjan ja Timon loppukiri!

Marja juoksi Helsinki City Runissa 4.5. sarjassaan sijalle 537/936 loppuajalla 2.18.40 eli tämänvuotinen harjoittelutausta huomioiden aika ja sija olivat mukiinmeneviä! 
ja 
mikä vaikutus oli aviomiehen Timon mukanajuoksulla ... nopeuttava vai hidastava, sillä loppuaika oli sama!

...muutkin; tossut jalkaan, jos ei suunnistusmetsään niin baanalle!
*****

SOC:n uusi ulkoiluasu

*****

Vappurastisatoa

Tuusulan perinteisillä vappurasteilla hiihto-/pyöräsuunnistusexpertimme Hessu kiri toiseksi edelle ehti vain maailmanmestari Markku Pietikäinen. Kari oli toista kertaa kesärasteilla ja joutui etsiskelemään paria rastia 'urakalla' - sijoitus 18.
Maskusprintissä Masa 'taituroi' jälleen hyvin - sijan 2. arvoisesti!

Ehkä muutkin pikkuhiljaa 'eksyvät' kisoihin tai kuntorasteille!
*****

Masa ja Kari FinnSpringissä kärkipäässä

Sauvossa 27.4. järjestetyssä FinnSpring suunnistuksessa Masa suunnisti jälleen hienosti nappaamalla toisen sija.  Kari suunnisti komeasti seitsemänneksi, vaikka juoksua on vain nimeksi. Pari viikkoa sitten hän vielä nautiskeli Lapin lumista!

Hyvä Masa ja Kari!
*****

Koitimaan kesä käyntiin - Masa aloitti uuden sarjan H65 komeasti voitolla

tulostaulu

Espoon sprintissä 20.4. Masa oli 28 sekuntia vikkelämpi kun toiseksi kirmannut. Oheisesta linkistä pääsee tutkailemaan karttaa ja reittejä!

http://routegadget.tulospalvelu.fi/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=108&kieli=

Hyvä Masa!
*****

Kesäkausi vauhtiin - Masa Berliinissä

Berliinissä Masalla ja Heikillä ihmeteltävää, lopulta myös päästiin tositoimeen - suunnistamaan!

Kävin lunta paossa Kyyrösten kanssa pidennetyllä viikonloppumatkalla Berliinissä
Perjantai illalla sprinttikisa Aleksaderplatzilla näkötornin alla.
Jäin raitiovaunujen "vangiksi", sija 2. (Helmut Conrad voitti. s. 1940 !)
Lauantaina kaksi sprinttiä Tiergardenissa, lähtö Brandenburgin Tor läheltä. Karsinta sija 1. Loppukilpailu, ulkolaiset B-finaaliin, sija 1
Sunnuntaina metsäkisa 30 km Berliinin pohjoispuolella.
Matka 4,9 km  34,05 sija 1. (Helmut Conrad 34,19).
Lumeton maasto, sunnuntaina lämpöä yli 20 astetta.
Tuloksia ja karttoja kisoista löytyy sivulta BM Sprint + BRL Lang 2013 Berlin

Masa
*****

SM erikoispitkältä Hessulle kuudes SM mitali HOPEA, Ristolle pronssi

SM erikoispitkänmatkan loppukirit: Hessu 325 hopeaa, Teuvo 357 kuudes, Risto 361 pronssia, Kari 389 14. ja Pepe 396 13. Kuvat Pirkko.

Tornion laivasataman jäällä ja rantapöheikössä pidettiin lankalauantaina 30.3. SM erikoispitkänmatkan kisa tosiaan hieman erikoisissa oloissa. Kirkas aurinko hyväili niin katsojia kun kilpailijoitakin, mutta hiihto jäältä metsään sai kaiken näyttämään tovinaikaa mustalta, hienoinen vastatuuli ynnä hieman huonosti lumijäällä luistavat sukset tekivät etenemisestä tuskaisen, jäällä risteilevät ylimääräiset leveät ja kapeat moottorikelkkaurat 'lottosivat' joillekin oikotien...
Hessu suunnisti jälleen oivallisesti, löytäen rastit nyt SM hopean arvoisesti - kauden summana maailmanmestaruus ja kuusi SM mitalia on erinomainen suoritus. Hyvä Hessu!
Risto
sinnitteli pronssille, Teuvo oli kuudes, Pepe 13. ja Kari 14.
Lapin Lumirastien yhteistuloksissa Hessu ja Teuvo sijoittuivat kolmansiksi ja Pepe neljänneksi!

SOCille menestykseskäs hiihtosuunnistuskausi on päätöksessä - kolme maailmanmestaruutta ja kymmenen SM mitalia on kelpo saalis! HYVÄ SOC!
*****

Pepe mestari, Hessu ja Risto pronssille

Pronssimiehet Hessu ja Risto kyselevät mestari Pepen voiton salaisuutta!

Hiihtosuunnistuksen keskimatkan suomenmestariksi Lehtimäen Valkealammen kumpuilevalla männikkökankaalla sujutteli Pepe. Hessu ja Risto selvittivät rastivälit SM -pronssin arvoisesti. Kari hisutteli sijalle 10.

Hyvä Pepe ja SOC Asikkala!
*****

Hessu ykkönen Kouvolan sprintissä ja yhteistuloksissa

Hessu kirii maaliin voittajana!

Kouvolan Suunnistajat järjesti Utissa 10.3. sprintin ja keskimatkan hiihtosuunnistukset.
Sprintin ylivoimainen voittomarginaali ja keskimatkan kakkossija tuottivat Hessulle yhteiskisan voiton. Hyvä Hessu!
Toivottavasti sprintin hyl. ja keskimatkan sija 9. huonona 'kenraalina' ennakoi tulevana lauantaina 16.3. SM - keskimatkalla Karille hyvää lopputulosta!

*****

Kevätkokous 6.3.

Teuvo luovuttaa kunniajäsenen kompassin ja kunniakirjan Tuoskille, tilannetta seuraavat Kalle, Mara, hieman piilossa Tapsa ja Harri.

Kevätkokous myönsi vastuuvapauden johtokunnalle ja muille vastuuvelvollisille.
Välittömästi pidetyssä johtokunnan kokouksessa päätettiin muun muassa
- varapuheenjohtaja on Martti Mäkelä
- syyskuussa vierailemme Timo Nykäsen ranchilla Kolilla
- Mara esitteli pyöräSM talousarvion ja Hessu ratasuunnitelmat
- haetaan SM -keskimatkaa ja Lumi-Toukolaa 2015 yhdessä Mäntsälän Urheilijoiden kanssa
- hankitaan seuraväreissä lämmittely-/hiihtotakki. Sitä voi jopa pienellä ylpeydellä pitää yllään, liittäähän se kantajansa kolmen maailmanmestarin Hessu, Pepen, Teuvon pärjäävään ja osaavaan seuraan, jossa peukalo ei ole keskellä kämmentä muillakaan

(copy 5)

Kari vastaanottaa teräskompassin, Hessu ja Mara todistavat!
Puheet on pidetty, 'ei pullamössösukupolvi' nautimassa ...kahvia - vasemmalla Tapsa hänen takanaan piilossa Jokke, Harri, Kalle, Tuoski, Hilkka ja Pepe

*****

Kapinarasteilla Hirvihaarassa

Kari tähyää edellälähtevien reitinvalintoja.

Mäntsälän Urheilijat järjesti taasen 2.-3.3. laadukkaan hiihtosuunnistuskoitoksen Hirvihaarassa. Radat olivat reitinvalinnallisesti ja hiihtotaidollisesti haastavat, mitä vielä lisäsi pakkasen suojasta 'teräkseksi' korputtamat urat. Sunnuntain kisaa edeltävänä yönä satoi onneksi hieman lunta, se hieman pehmensi menoa. Rastikoodit näykyivät selvästi verrattuna edellisviikon sm-kisoihin, jossa 'kalle 2-vuotias' oli rustaillut numerot. Tulospalvelu toimi nopean tehokkaasti. Miinuksena olivat kilpailuohjeiden 'löytyminen' vasta 1.kisapäivän aamuna, silloinkin nettiversiosta puuttuivat matkat. Lisäksi reitit lähtöpaikoille olivat huoltajille tuskaisia!
Lauantain keskimatkalla Risto oli toinen, Teuvo kolmas, Masa 24., Kari hyl. (sekaantui rastiviidakossa). 
Sunnuntain pitkällä Risto oli toinen, Kari neljäs ja Masa 26. Yhteistuloksissa Risto oli kolmas ja Masa 22.

*****

SM sprintistä hopeaa ja pronssia

'Linna Steelin' miehille Hessulle ja Ristolle alkaa hopeapalli tuntua tutulta, kolmas kerta peräkkäin tokana. Tällä kertaa nopeampia olivat Luumäen Rastin Lassi Hirvikallio ja Keijo Kattelus.

Pärnävaaralla 23.-24.2. pidetyissä hiihtosuunnistuksen SM sprintissä miehemme hakivat rasteja lauantain henkilökohtaisella matkalla enemmän kuin vähemmän. Vähimmällä selvisi Hessu - palkintona SM -pronssi, onnittelut! Risto löytyy sijalta 10, Kari 14 ja Pepe 17.
Sunnuntain viestissä Risto ja Hessu kiidättivät SOC Asikkalan SM hopealle. Kari ja Pepe sprinttasivat sijan 5 arvoisesti!
Kisoista jäi paljon jossiteltavaa.....

Kolme viikkoa harjoittelua ja 16.3. uusin eväin SM keskimatkalle Lehtimäen Valkealammelle!
*****

SOC:n mahtava menestys - kolme maailmanmestaruutta

Kultamitalimyhäilijät - Teuvo, Hessu ja Pepe!!

Latvian Madonassa 12. -16.2. järjestetyissä maailmanmestaruuskilpailussa Pepe, Teuvo ja Hessu hiihtosuunnistivat maailmanmestareiksi. Ensimmäisen päivän vaativan kisan jälkeen miehemme ottivat jo vankan otteen sarjojensa mestaruudesta. Toinen nopeatahtinen ja runsasrastinen kisa sitten kruunasi sen, että Heikki Saarista, Teuvo Lehtistä ja Pertti Nybergiä voidaan kunnioittavasti lähestyä..... Maailmanmestari.....
Neljäs mukana ollut sokkilainen mestaruuden puolustaja Risto löytyy sijalta neljä.
SOC:n mahtavan menestyksen takana on miesten pitkän ja päämäärätietoisen harjoittelun lisäksi hyvä seurahenki, Pirkon kannustus/huolto ja tällä erää myös Mäntsälän Markun ja Tapanin sekä Lahden Timon viihdyttävä matkaseura!

Onnittelut
maailmanmestari Hessulle,
maailmanmestari Pepelle ja
maailmanmestari Teuvolle!
Hyvä SOC!
*****

Teuvo number One Veikko Hakulisen hiihtorasteilla

17. Veikko Hakulisen hiihtorasteilla Pälkäneen soraharjuilla ja -kuopissa  9.-10.2.  Teuvo suunnisti ylivoimaiseen voittoon lauantain keskimatkalla.
Pepe oli viides ja valitteli ettei vieläkään osaa numeroita, Karilla ilmeisesti ovat numerot vieläkin enemmän sekaisin, sillä tuloksissa on merkintä HYL.

Tässä hieman oppia (muutkin saavat 'tulla mukaan') 1 = yksi, 2 = kaksi, 3 = kolme... tämä riitäneekin näin alkuun - ensi kerralla lisää, jos on tarvetta!

Tosena päivänä jatkoi vain Kari. Mukava huomata, että oppi on jollainlailla mennyt perille, Karin sijoitus sunnuntain pitkällä matkalla oli 8.
PS. tuloslaskennassa ilmeisesti ongelmia, syytä tarkistaa...

Hyvä Teuvo!
*****

Hessulle SM -hopeaa, Ristolle pronssi sekä trio Risto, Teuvo ja Hessu SM viestihopealle

Teuvo, Hessu ja Risto hymyävät hopeisesti!

Jämin harjanteilla kisattiin launtaina 2.2. hiihtosuunnistuksen pitkänmatkan SM mitaleista. Kultaa ei saalistettu vauhdikkaassa, alimittaisessa ja oikomisten sävyttämässä kisassa. Hessu onnistui SM -hopean arvoisesti ja Risto pronssin. Pepelle oiot tuottivat vaikeuksia - sija 11. ja Karille kävi samoin - sija 13.
Sunnuntain viestissä eivät oiot haitanneet, mutta vauhtia olisi kaivattu lisää, jos kultaa kaivannet, saaliina kuitenkin SM -hopea Ristolle, Teuvolle ja Hessulle!

Hyvä SOC!
*****

Kari ja Risto piikkipaikalla ekapäivänä >toisena Pepe ja Risto voittoisia

Kari leimaa viimeisellä, kun Masa jo vetää pertsalla kohti maalia!

Hauhon Pannujärven maastoissa käydyissä hiihtosuunnistuksen kaksipäiväisissä koitoksissa ottivat Kari ja Risto ekapäivän (26.1.) jälkeen piikkipaikan keskimatkalla. Hessu löytyy sijalta kolme, Teuvo 11 ja Masa 12. Pepelle hylsy.
Toisena päivänä pitkällä matkalla Pepe ja Risto ottivat voiton, Teuvon sija oli neljä, Hessun viisi, Karin kymmenen ja Masan 21.
Yhteistuloksissa Risto oli 1., Kari 2., Hessu 4., Teuvo 6. ja Masa 15.
Samalla käydyissä Päijät-Hämeen Suunnistuksen mestaruusmittelöissä SOC:n suunnistajat saalistivat kuusi mestaruutta (Hessu ja Risto 2 sekä Kari ja Pepe yhden mieheen), yhden hopean (Teuvo) ja kaksi pronssia (Kari ja Teuvo).

Eka kisan jälkeen arvuuteltiin - sunnuntai kaiken muuttaa voi...vai voiko?!
Jonkun verran...
Viikon päästä Jämillä metsästetään pitkänmatkan ja viestin mestaruuksia!!!
*****

Tapani Rautavuosta SOC Asikkalan kunniapuheenjohtaja

Kunniapuheenjohtaja Tapsa kuntelee Maran kehuja, Teuvo on valmiina antamaan kompassin ja kunniakirjan.

Nuuttikahveilla Vääksyn liikuntahallilla perjantaina 11.1. julkistettiin Tapani Rautavuon nimeäminen kunniapuheenjohtajaksi. Kunniajäsenten arvon saivat Tuomo Rauhamäki ja Kalle Tommo. Ulkoisina merkkeinä 'kultakompassi' kaiverruksin ja akryylikunniakirja. (Tuoski ei paikalla - oli kanarialla)
Hilkka Kolilaa ja Kaarina Haarasta onniteltiin seuran 'perinteisellä' hopeakompassiriipuksella. (Kaarina ei paikalla - oli töissä)
Ahertajia - Harri Kolila, Kari Koskinen, Martti Mäkelä, Pertti Nyberg, Pauli Rautavuo, Heikki Saarinen - muistettiin pienellä teräskompassilla. (Kari ei paikalla - oli töissä)
Vuoden 2012 menestyjiä - Risto Orpana, Heikki Saarinen, Teuvo Lehtinen, Jorma Karvonen, Matti Railimo, Martti Mäkelä - muistettiin pienellä hopeakoivunlehdellä.
Seuran uusi puheenjohtaja Teuvo Lehtinen vastaanotti puheenjohtajannuijan sitä kuusi vuotta paukuttaneelta Martti Mäkelältä. 

Aluksi, välillä ja lopuksi nautittiin makoisat kahvit kera täytekakun ja muiden lisukkeiden. Suurkiitos Hilkalle ja Sadulle! sekä Pepelle, hän tarjosi pullat!

Pidettiin puheita ja kehuttiin aivan aiheesta 'tilpehöörin' saajia.
Tapsasta puheessaan Mara muun muassa mainitsi... oli istutustalkoissa ensimmäisenä ja Harrin kanssa viimeisenä istuttamassa muiden jo 'luovuttaessa'

(copy 1)

Hilkalla hopeakompassi.............................................Kalle, akryylikunniakirja ja 'kultakompassi'!

HUOM! Tapahtumissa lisää kuvia.....
*****

Kari toinen Rieskarasteilla

Järjestäjien edustaja Veikko Pellinen kummastelee Riston reitinvalintoja!

Joutsenon Myllymäessä 5.-6.1. järjestetyissä hiihtosuunnistuksen Rieskarasteilla Kari lykki SOC:n miesten parhaan sijoituksen, ollen eka päivän pitkänmatkan koitoksessa toinen. Hyvä Kari!
Risto pukkasi sijalle kolme, Hessu neljä ja Teuvo yhdeksän.

Toisen päivän keskimatkalle osallistuneiden sijat; Hessu ja Risto viisi, Teuvo harhaili merkinnän hyl. mukaisesti.
Yhteistuloksissa Risto oli kolmas ja Hessu neljäs!

...eli lienee varaa parantaa?!
*****

Hyvää Joulua ja menestyksekästä vuotta 2013!

*****